Авто Інформатор

Новини

Volkswagen Tharu оновився вперше за 4,5 роки

Компактний кросовер Volkswagen Tharu з’явився у модельній лінійці марки наприкінці 2018 року. Під цим ім’ям він відомий лише у Китаї, у Аргентині та Мексиці — це Taos. За всі ці роки найближчий родич Skoda Karoq ніколи не оновлювався. І тільки тепер, через чотири з половиною роки вирішено внести деякі корективи.

Дизайн Volkswagen Tharu був розроблений у одній стилістиці із більшим Teramont. Ця тенденція збереглася, тільки із урахуванням оновлень китайського Teramont.

Посвіжівший Tharu може похвалитися двоповерховими гратами радіатора та новими, розділеними по горизонталі фарами. У топових модифікаціях вони з’єднані смужкою, що світиться. Така ж перемичка з’явилася і у задніх ліхтарях. Трохи змінені передні крила та бампери. У задньому — зникли фальшиві патрубки вихлопної системи. В результаті габаритна довжина моделі збільшилася на символічні 5 мм, до 4458 мм. За доплату запропоновано чорний декор, включаючи корпуси бічних дзеркал заднього виду та триколірні колісні диски.

Дисплей мультимедійної системи після оновлення вбудовано у передню панель й оснащено новими онлайн-функціями. До того ж діагональ тачскріна збільшилася з 9,2 до 12,0 дюймів. Рульове колесо у оновленого Tharu із сенсорними клавішами, а дефлектори вентиляції втратили заслінки для перекривання повітряного потоку.

Заміна відбулася у моторній лінійці. Місце колишнього турбованого 1.4 TSI віддачею 150 к.с. та 250 Нм зайняв новий 1.5 TSI, який генерує 160 к.с. та 250 Нм. Працює агрегат у зв’язці із семиступінчастим «роботом» DQ200 з двома сухими зчепленнями та переднім приводом.

За доплату доступний турбований двигун 2.0 TSI, який видає 186 к.с. та 320 Нм крутного моменту. Кроссовери з таким мотором комплектуються семиступінчастою коробкою DQ381 передач із мокрими зчепленнями та повним приводом із муфтою підключення задньої осі.

Серійне виробництво оновленого Volkswagen Tharu на заводі СП SAIC-Volkswagen у Китаї розпочнеться навесні 2023 року. Ціни поки не оголошено. Актуальна версія на місцевому ринку коштує від 23 до 32 тисяч доларів.

Наверх