Авто Інформатор

Новини

Toyota Grand Highlander 2024 року: сімейний позашляховик потужністю 362 к.с.

Toyota розширила свій модельний ряд преміальних кросоверів, додавши до нього новий Grand Highlander. Автомобіль із трьома рядами сидінь відмінно підійде для великої родини.

Новинка побудована на тій самій архітектурі, що й менший Highlander. У позашляховика довгий та широкий кузов у ​​порівнянні з попередником, що дозволить комфортно розміститися у ньому до восьми осіб. До того ж, зріс обсяг багажного відсіку. Він складає 403 літри, а при складених сидіннях – 2775 л.

У оснащення кабіни включили цифрову панель приладів і мультимедійну систему з 12,3-дюймовим екраном і підтримкою бездротових Apple CarPlay і Android Auto. Також є два слоти для бездротової зарядки смартфона, сім USB-портів, додаткова панель для керування системою клімат-контролю (вона встановлена ​​біля пасажирів другого ряду) та 13 підсклянників.

Кросовер може поставлятися у двох конфігураціях: з капітанськими кріслами у другому та третьому рядах або зі стандартними диванами. Передні сидіння та кермо в топових версіях мають функції підігріву та вентиляції. Двері багажника з електроприводом. Також в оснащення увійшла аудіосистема JBL з 11 динаміками, панорамний дах, адаптивний круїз-контроль, система допомоги водієві Toyota Traffic Jam Assist та низка інших електронних асистентів.

Позашляховик запропонують із трьома силовими установками. Базова версія Grand Highlander буде доступна з 2,4-літровим бензиновим двигуном і гібридом на основі мотора об’ємом 2,5 літра. Обидва варіанти можуть бути як з переднім, так і з повним приводом.

Топовий варіант отримає трансмісію Toyota Hybrid Max, як у нового Crown, потужністю 362 л. і 542 Нм крутного моменту. Розгін із місця до «сотні» займатиме 6,3 секунди. Виробництво моделі налагодять на заводі компанії у Прінстоні (штат Індіана, США). У продаж вона надійде влітку цього року.

Наверх