Авто Інформатор

Новини

Ram анонсував прем’єру серійного електропікапа

Концепт Ram 1500 Revolution BEV, який дебютував на виставці CES 2023, перетвориться на серійний пікап Ram 1500 Rev. Про це із посиланням на офіційну заяву Ram, повідомило видання Car&Driver.

Це буде перша електрична вантажівка бренду. У виробництво новинку запустять 2024 року, а офіційна прем’єра моделі відбудеться вже цієї неділі, 12 лютого.

Дизайн концепту Ram 1500 Revolution BEV розроблений у новій фірмовій стилістиці марки. Від усіх існуючих моделей Ram Truck він відрізняється новим «обличчям». Його візитівкю стали анімована світлодіодна оптика та підсвічений логотип RAM. Лобове скло пікапа плавно переходить у скляний дах із панорамним люком.

Доступ до салону забезпечують широкі двері без середньої стійки. Знімна центральна консоль дозволяє настроїти внутрішній простір під потреби пасажирів. Ще одна особливість шоу-кара — третій ряд сидінь. Щоправда, вони відкидні та встановлені у вантажному відділенні. Потрапити до нього можна прямо із салону.

Ram 1500 Revolution BEV побудований на новій рамній архітектурі STLA Frame, розробленій альянсом Stellantis спеціально для повнорозмірних електромобілів. Вона включає акумуляторну батарею із повними аеродинамічними панелями днища та активним дифузором.

Пікап укомплектований двома модулями електроприводу (EDM), які відповідають кожен свою вісь. Від швидкісного терміналу постійного струму на 800 В потужністю до 350 кВт батарея концепту поповнюється на 160 км шляху всього за 10 хвилин. Усі чотири колеса концепту повертаються на кут до 15 градусів для більшої маневреності.

Які з цих рішень знайдуть втілення у серійному Ram 1500 Rev, стане відомо найближчими днями. Хоча очікувати, що товарний пікап збереже скляний дах та безрамкові двері, мабуть, не варто. Цікаво, чи залишиться в арсеналі моделі, так званий режим тіні? При його активації пікап автономно слідує за водієм, коли той іде попереду.

Наверх