Авто Інформатор

Новини

Jeep Wrangler Rubicon «прокачали» до ювілею моделі

Jeep Wrangler — один із найпопулярніших позашляховиків США. Але втримати це лідерство з роками стає дедалі складніше. У 2022 році концерну Stellantis, до складу якого входить Jeep, вдалося продати 181 409 одиниць Wrangler. Порівняно з 2021 роком продажі моделі впали на 11%. Частково причиною цього стали проблеми з постачанням комплектуючих. Але частина клієнтів перетягла на свій бік Ford Bronco.

Виправити ситуацію розраховують за допомогою нової спецверсії Jeep Wrangler — 20th Anniversary Edition. Як видно з назви, вона приурочена до 20-річчя появи найхардкорнішої версії — Wrangler Rubicon. «Ювілейне» виконання доступне для найпотужнішої версії Rubicon 392 із мотором V8 та гібридного Rubicon 4xe. На модифікації з приставкою Rubicon припадає чверть продажів моделі.

«Ювілейний» Jeep Wrangler Rubicon 4xe відрізняється новою решіткою радіатора в чорній захисній оправі, надміцним лобовим склом Gorilla glass та сталевими бамперами. Також гібриду посилили дверні пороги, встановили фронтальну камеру для їзди по бездоріжжю та збільшили до 284 мм (+10 мм) дорожній просвіт. 17-дюймові колісні диски із бедлоками «взуті» у 33-дюймові шини BFGoodrich All-Terrain T/A KO2.

У салоні — червоно-чорна шкіряна оббивка, водонепроникні килимки, блок вимикачів для навісного обладнання, пам’ятні наклейки та таблички. У багажнику — фірмовий набір інструментів у полотняній сумці.

Технічно ювілейний гібрид нічим не відрізняється від звичайного Wrangler Rubicon 4xe. У рух його, як і раніше, приводить силова установка, яка складається із 2,0-літрової бензинової «турбочетвірки», електромотора та батареї на 17,1 кВт•год. Сукупна віддача агрегатів — 380 к.с. та 637 Нм крутного моменту. Електричний запас ходу — 34 км. Повний привід у гібрида механічний: багатодискова муфта автоматично перенаправляє потужність на передню вісь. Також у наявності знижувальна передача у роздатковій коробці та примусові блокування міжколісних диференціалів. Коштує такий гібрид — від 69 585 доларів.

Jeep Wrangler Rubicon 392 20th Anniversary отримав розширені колісні арки, збільшений до 294 мм дорожній просвіт та 35-дюймові шини. Також у «ювілейного» Rubicon 392 збільшене передавальне число заднього мосту. Ательє Mopar підготувало для позашляховика потужний домкрат та посилені багажні двері із вбудованим повітряним компресором. Під капотом у нього 6,4-літровий атмосферний двигун V8 віддачею 476 к.с. та 637 Нм. Ціна — від 90 895 доларів.

Також для «ювілейних» Rubicon підготували пакет Rubicon 20th Anniversary Level II із набором аксесуарів від тюнінг-компанії American Expedition Vehicles (AEV). До нього увійшли 17-дюймові колісні диски AEV Savegre II, 37-дюймові шини, лебідка Warn VR EVO 10-S, додаткові фари AEV 7000, бампери та силовий захист. Також у списку рульовий демпфер AEV, двірники Mopar Performance із вбудованими омивачами, доопрацьована підвіска з амортизаторами Bilstein 5100 та багато іншого. Дорожній просвіт у позашляховиків із таким пакетом досягає 360 мм.

Компанія AEV випустить 150 комплектів Rubicon 20th Anniversary Level II. Для гібрида він коштує 21 983 доларів, для Rubicon 392 — 20 135 доларів. Замовлення на Jeep Wrangler Rubicon 20th Anniversary Edition вже приймаються. Початок постачання заплановано на другий квартал 2023 року.

Наверх