Авто Інформатор

Новини

В Україні з’явились перші Volkswagen ID. Buzz

Електричний Вен Volkswagen ID. Buzz тепер можна купити і в Україні. Офіційні дилери, щоправда, машину поки що не пропонують, а ось у деяких автосалонах вона вже з’явилася. Йдеться про пасажирський варіант ID. Buzz Pro на 5 місць.

Задньопривідна машина укомплектована 150-кіловатним електромотором, який живлять підпільні батареї корисною ємністю 77 кВт. (Повна – 82 кВт.год). Запас ходу при циклі WLPT сягає 400 км. Максимальна швидкість становить 145 км/год. Зарядити акумулятор можна змінним струмом до 11 кВт, або постійним до 170 кВт. В останньому випадку процес заповнення від 5 до 80% ємності займає всього 30 хвилин.

Зазначимо, ID. Buzz є першою комерційною моделлю Volkswagen, розробленою для руху виключно на електротязі. Машина представлена у двох варіантах: пасажирському Pro та вантажному фургоні Сargo. І обидва вже були удостоєні почесного звання: “комерсант” став Міжнародним фургоном 2023 року, а “пасажир” – найкращим веном у конкурсі найавторитетнішого видання Auto Motor und Sport, в якому проголосувало понад 100 тис. читачів.

Volkswagen ID. Buzz надійшов у продаж минулої осені і вже до кінця року на машину було отримано понад 26 тисяч замовлень. На початку січня клієнти отримали вже 6000 машин. Тож попит перевищив усі очікування. Що ж до українського ринку, то сьогодні машину у виконанні ID. Buzz Pro у нас можна придбати за 76800 євро.

Наверх