Авто Інформатор

Новини

Toyota готує подовжений Corolla Cross

Toyota розглядає можливість розширення кросоверної лінійки за рахунок більшої моделі на базі Corolla Cross. Про це з посиланням на власні джерела компанії повідомило видання Autocar. На ринку новий трирядний кросовер конкуруватиме з Hyundai Alcazar, Hyundai Tucson, Hyndai Creta і Jeep Meridian.

За попередніми даними, в основу трирядного Corolla Cross ляже платформа TNGA-C, яка забезпечить кросовер більш жорсткий кузов. Крім того, ця платформа дозволяє вибирати між повністю незалежною багатоважелевою підвіскою або дешевшою торсійно-балковою.

Розмір колісної бази кросовера складе 2790 мм проти 2640 мм у базової моделі. Цього має вистачити Toyota для третього ряду сидінь. Для полегшення доступу до третього ряду сидінь кросовер оснастять довшими задніми дверима. Також новинці дістануться оригінальні крила, дах та двері багажного відділення. Для кращої видимості у задній частині кузова доведеться збільшити площу скління.

Очікується, що трирядний Corolla Cross укомплектують 2,0-літровим бензиновим двигуном M20A-FKS потужністю 174 к.с. Також кросовер запропонують із гібридною силовою установкою M20A-FXS, яка складається з того ж 2,0-літрового мотора та електродвигуна. Сукупна віддача агрегатів складе 184 к.с. та 206 Нм.

Основним ринком нового семимісного кросовера стане Індія. Не виключено, що виробництво моделі налагодять на одній лінії з Toyota Innova HyCross, з яким новинка розділить компоненти та силові агрегати.

Наверх