Авто Інформатор

Новини

Porsche Cayenne стане електричним у 2026 році

Porsche розробляє електричну версію кросовера Cayenne. За інформацією Autocar, на ринку електрокросовер зявиться 2026 року й протягом декількох років продаватиметься паралельно з «паливними» версіями. Оновлений Porsche Cayenne актуального покоління марка представить у квітні 2023 року.

Як повідомляється, електричний та «паливний» Cayenne не матимуть нічого спільного окрім імені. В основу «зеленого» кросовера ляже електрична платформа PPE (Premium Platform Electric), яка розробляється разом із Audi. Першими її отримають Audi Q6 E-Tron та Audi A6 E-Tron. Також PPE обіцяна електричному Porsche Macan наступного покоління.

Очікується, що у топовій версії Cayenne EV запропонує силову установку віддачею 603 к.с. й 1000 Нм крутного моменту та акумуляторний блок ємністю 100 кВт•год. 800-вольтова технологія забезпечить підтримку швидкісного заряджання потужністю понад 270 кВт. Імовірно, запас ходу складе близько 540 км у вимірювальному циклі WLTP. Це дозволить Cayenne EV конкурувати із Mercedes-Benz EQS.

Вже підтверджено, що кросовер отримає електронне блокування диференціалу заднього моста. Також очікується система керування задніми колесами.

Наверх