Авто Інформатор

Новини

Tesla має намір обійти Toyota за обсягами виробництва

До 2030 року Tesla має намір виробляти 20 мільйонів електромобілів на рік. Це вдвічі більше, ніж нинішня світова лідерка Toyota випустила в 2022 році. З них не менше 4 мільйонів має припадати на довгоочікувану «бюджетну» модель.

Розмови про неї ведуться вже кілька років. Востаннє генеральний директор Tesla Ілон Маск згадував «невеликий електромобіль за 25 000 доларів» у березні цього року. Тоді він сказав, що існує чіткий шлях до створення такого автомобіля і заявив, що це буде «приблизно половина вартості виробництва Model 3». За деякими даними, виробництво Model 2 налагодять на кількох підприємствах, у тому числі у Китаї та на новому заводі у Мексиці.

Model 3 та Model 2 повинні відіграти вирішальну роль у досягненні амбітних цілей Tesla. Наразі Model 3 — один із найпопулярніших електромобілів у світі. Здебільшого ця популярність пояснюється порівняно доступним цінником. У США базова задньопривідна модифікація седана коштує 42 990 доларів. Поява електромобіля з удвічі меншим цінником дозволить Tesla завоювати ще більшу частку ринку.

Крім того, влітку цього року Маск обіцяє розпочати масове виробництво ще одного свого «довгобуду» — електропікапа Cybertruck. Нещодавно компанія почала продавати присвячене йому пиво GigaBier. Ймовірно, таким чином у Tesla хотіли підбадьорити потенційних власників пікапа, які чекають на свої автомобілі з листопада 2019 року. Якщо виробництво Cybertruck все ж таки почнеться, це стане ще одним фактором досягнення поставлених цілей.

Наверх