Авто Інформатор

Новини

Селфі-камера, TikTok та ключ у годиннику: представлений новий Mercedes E-Class

Mercedes-Benz презентував шосте покоління преміального седану E-Class. Ця модель є найважливішою для Штутгарта, тому виробник підійшов особливо ретельно до розробки нової генерації.

Автомобіль з індексом W124 залишився впізнаваним, але став виглядати стрімкішим. У нього довгий капот, похила лінія даху та висувні дверні ручки. Немає жодного молдингу, антени на даху та повітроводів у крилах. Все це дозволило виробнику досягти аеродинамічного показника в 0,23. У нового E-Class розкосі світлодіодні фари та задні ліхтарі з наповненням у вигляді трипроменевої зірки. Решітка радіатора може бути двох видів «Classic», з вертикальними хромованими планками, або «Progressive» – ​​з великим логотипом марки в центрі, десятками крихітних зірок та підсвічуванням.

Салон нової генерації седана став просторішим і комфортнішим. У його оснащення увійшло три екрани, один із них це цифрова панель приладів, другий – мультимедійна система MBUX, а третій – дисплей для переднього пасажира. У мультимедії з ще розумнішим голосовим помічником доступні Zoom, Tik-Tok та гра Angry Birds. Ще є селфі-камера, відеореєстратор, інтернет 5G та можливість потокової передачі відео. При цьому система моніторингу осіб деактивує відеоконтент, який транслюється на екран пасажира, якщо виявить, що водій занадто довго не дивиться на дорогу. Седан отримав максимальні пакети систем допомоги водію та асистентів безпеки.

Усі модифікації шостого покоління Mercedes E-Class є гібридами. У нижній частині діапазону знаходиться задньопривідний бензиновий E200 потужністю 204 к.с. та дизельний E200d потужністю 197 к.с. Вони можуть розганятися з місця до «сотні» за 7,8 секунди і розвивати швидкість до 238 км/год. Вбудований стартер-генератор додає 20 к.с. потужності.

Версії, що підключаються, оснащуються 2,0-літровими чотирициліндровими бензиновими двигунами, які доповнені електромоторами потужністю 127 к.с. Вихідна віддача у E300e та E300e 4Matic складає 313 к.с., а у E400e 4Matic – 381 к.с. Найшвидшим є E400e, який може розігнатися до 100 км/год за 5,3 секунди.

Виробництво преміального седана Mercedes E-Class почнеться влітку цього року. Тоді ж стартують і його продажі. Вартість всіх модифікацій оголосять пізніше. Повідомляється, що у сімействі моделі з’явиться і версія у кузові універсал.

Наверх