Авто Інформатор

Новини

У Hyundai ix25 з’явиться конкурент від Honda

Honda підтвердила назву нового середньорозмірного кросовера – Elevate. Офіційно потенційний конкурент Hyundai ix25 дебютує 6 червня в Індії. У продажу новинка з’явиться до серпня 2023 року. Офіційних зображень Honda Elevate наразі немає, але індійський підрозділ Autocar опублікував фото закамуфльованого прототипу кросовера.

За попередніми даними, Honda Elevate збудують на платформі, яку використовує седан Honda City п’ятого покоління. Габаритна довжина кросовера складе близько 4,2-4,3 метра. Дизайн Elevate розроблять відповідно до глобальної кросоверної лінійки марки. Очікується, що кросовер буде схожим на Honda BR-V та Honda HR-V. Це означає, масивне кузовне обваження, розширені колісні арки, світлодіодна оптика, завищений дорожній просвіт та багато хрому.

Оформленням салону Elevate нагадуватиме седан City. Також автомобілі розділять більшу частину стандартного обладнання. Зокрема, кросоверу дістанеться цифрова панель приладів, 10,2-дюймовий центральний дисплей та пакет ADAS від Honda.

Спільними будуть й силові агрегати. Як і седан, Elevate укомплектують 1,5-літровим чотирициліндровим безнаддувним бензиновим двигуном. Під капотом Honda City такий мотор видає 121 к.с.та 145 Нм крутного моменту. Працює агрегат у парі із шестиступінчастою «механікою» або варіатором.

Дизельної версії Honda Elevate не буде, але пізніше обіцяна гібридна модифікація з силовою установкою, як у електрифікованого седана City.

Серійне виробництво Honda Elevate налагодять в Індії, звідки він поставлятиметься на інші світові ринки. Плановий обсяг – 8000 кросоверів на місяць. Більшість із них вирушатиме на експорт. Вартість новинки обіцяють озвучити ближче до старту продажу.

Наверх