Авто Інформатор

Новини

Honda представила бізнес-джет з дальністю польоту 2865 км

Нинішня Європейська конференція та виставка ділової авіації у Женеві стала місцем прем’єри нового приватного літака Honda — Jet Elite II. Це покращена версія бізнес-джету компанії, яку автори називають «найшвидшим і найдальшим» літаком у своєму класі.

Honda Jet Elite II — компактний літальний апарат з карбоновим фюзеляжем та характерною конфігурацією установки двигуна над крилом. Габаритна довжина літака — 12,99 м, висота — 4,54 м, розмах крила — 12,12 м. У повітря його піднімають два двигуни GE Honda HF120, кожен з яких розвиває тягу 2779 Нм.

З чотирма пасажирами на борту Elite II здатний здійснювати перельоти дальністю 2865 км. Для зльоту йому достатньо смуги завдовжки 1128 метрів, для посадки — 829 метрів. Максимальна крейсерська швидкість польоту складає 782 км/год.

Незважаючи на невеликі габарити Elite II пропонує досить просторий салон: 5,43 м у довжину, 1,52 м у ширину та 1,47 м у висоту. Багажне відділення вміщує 1756 літрів вантажу.

У розпорядженні пасажирів комфортні поворотні крісла у оббивці із високоякісної двоколірної шкіри та туалетна кімната. Також заявлена авіаційна аудіосистема Bongiovi, що забезпечує «найкраще у своєму класі захоплююче звучання у всьому салоні».

Honda Jet Elite II оснащений комплексом авіоніки Garmin G3000, захистом від зледеніння та автономною аварійною системою Autoland. В арсеналі бізнес-джету система Emergency Autoland Hondajet, яка може автономно керувати та приземляти літак без втручання людини. Також передбачені автоматизована система наддуву, вдосконалена система кермового управління та низка інших технологій.

Наверх