Авто Інформатор

Новини

У Японії дебютував новий розкішний седан Toyota Crown

Японська гоночна серія Super Taikyu Fuji 24 Hours стала місцем презентації нового седана Toyota Crown. Вибравши цей майданчик, компанія розраховує привернути увагу до моделі.

З’явившись на ринку в 1955 році Crown поступово перетворився на окрему родину. Донедавна вона складалася з універсалу, крос-седану та нетипового кросовера Crown Sports. Нині до них приєднався Crown Sedan. Поки це лише прототип. Серійну версію нового седана компанія привезе на Шанхайський автосалон 2024 року.

В основі Crown Sedan лежить платформа TNGA-L, на якій базуються нові Toyota Mirai та Lexus LS. Спорідненість з цими моделями дозволяє припустити, що новинку запропонують як звичайний гібрид та водневий автомобіль.

При колісній базі 3000 мм седан досягає 5030 мм у довжину, 1890 мм у ширину та 1470 мм у висоту. Розмір колісних дисків — 19 та 20 дюймів залежно від комплектації.

П’ятимісний салон оздоблений натуральною шкірою та деревом. У розпорядженні пасажирів заднього ряду королівський простір для ніг. Плюс до цього натисканням кнопки на боковині переднє сидіння можна посунути вперед.

Наверх