Авто

Alpine представила гіперкар для «24 годин Ле-Мана»

Виробник гоночних та спортивних автомобілів Alpine, що входить до складу Renault Group, показав перші тизери нового леманівського гіперкару LMDh. Презентація супергібрида відбудеться 9 червня на «24 годинах Ле-Ману», а гоночна прем’єра — 2024 року на Чемпіонаті світу з перегонів на витривалість. Він замінить LMP1, який брав участь у перегонах у класі гіперкарів із моменту запуску серії.

На одному з тизерів видно передню частину автомобіля, який виїжджає з ангара із наполовину піднятими воротами. Alpine LMDh має низькопосаджений трикутний «ніс», оточений світлодіодними фарами. Також видно яскраво виражені колісні арки та колісні диски з центральним блокуванням, «взуті» в гладкі гоночні сліки.

Реклама

Трохи обробивши зображення можно побачити додаткову світлодіодну смугу біля передньої кромки капоту. Також на цьому знімку видно складний передній бампер з великим спліттером та двома аеродинамічними канардами з кожного боку.

Реклама

Гіперкар заснований на шасі, розробленому фрагцузькою гоночною командою та виробником гоночних автомобілів ORECA. Відповідно до вимоги чемпіонату, Alpine LMDh укомплектують 670-сильною силовою установкою на базі двигуна власної розробки, доповненого електродвигуном на 50 к.с. Максимальна швидкість автомобіля перевищить 350 км/год, а максимальна притискна сила — 500 кг.