Авто Інформатор

Новини

Lexus показав 7-місну модель на платформі Toyota Highlander

У лінійці компанії Lexus з’явився новий преміальний позашляховик із індексом TX. Новинка побудована на базі Toyota Grand Highlander і займе місце нижче за Lexus RX.

Позашляховик виконаний у новій фірмовій стилістиці марки. Він отримав звужені світлодіодні фари, об’єднані між собою темною плашкою, масивну решітку радіатора, атлетичний капот з логотипом марки. Також можна відзначити L-подібні задні ліхтарі, затемнену задню стійку, що створює ефект даху, що «парить», і 20-дюймові диски з особливим дизайном.

У довжину новинка досягає 5159 мм при колісній базі 2949 мм. Ширина і висота становлять 1989 та 1781 мм відповідно. Для кузова TX запропоновано сім відтінків: Cloudburst Grey, Wind Chill Pearl, Caviar, Matador Red Mica, Nightfall Mica, Incognito та Celestial Silver Metallic.

Салон нового позашляховика може бути як семи, так і восьмимісним. Об’єм багажного відсіку становить 569 л, а при складених сидіннях – 2746 літрів. В оснащення входить 12,3-дюймова цифрова панель приладів, мультимедійна система з 14-дюймовим екраном, проекційний дисплей і аудіосистема преміум-класу Mark Levinson з 21 динаміком.

Передбачено чотири комплектації: Standard, Premium, Luxury та F Sport Performance. Модифікації TX 350, 500h і 500h+, які увійдуть у модельний ряд, відрізняються силовими установками. Базовий TX 350 буде оснащуватися 2,4-літровим чотирициліндровим турбодвигуном потужністю 275 к.с. і 429 Нм крутного моменту, який пов’язаний з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач і системою повного приводу.

TX 500h буде поставлятися з установкою Hybrid Max на основі 2,4-літрового чотирициліндрового двигуна. Віддача агрегату складає 366 к.с. і 554 Нм крутного моменту. Він працює у парі з шестиступінчастою коробкою передач та системою повного приводу Direct4.

Версія TX 550h+ є найпотужнішим та найекономічнішим у сімействі моделі. Її гібридна установка складається з 3,5-літрового двигуна V6, який доповнений електромотором. Сумарна потужність – 406 к.с. Витрата палива становить 7,1 літра на 100 км. У продаж новинка надійде наприкінці 2023 року. Вартість поки не розголошується.

Наверх