Авто Інформатор

Новини

У Гудвуді дебютує перший пікап хімічного гіганта Ineos

Британська компанія Ineos Automotive Ltd, заснована мільярдером та головою міжнародної хімічної компанії Ineos Джимом Реткліффом, анонсувала прем’єру своєї нової моделі — пікапа Grenadier Quartermaster. Повноцінний дебют новинки відбудеться 13 липня на Фестивалі швидкості у Гудвуді. Також пікап візьме участь у традиційному підйомі на пагорб.

Напередодні цієї події компанія опублікувала єдиний затемнений тизер новинки. На ньому видно обриси кабіни та задню частину високо піднятого над землю кузова. У пікапа такі ж круглі задні ліхтарі, як у позашляховика Grenadier. Між ними масивний напис «Grenadier» на всю ширину вантажної платформи.

Основою для пікапа з подвійною кабіною послужив уже згаданий позашляховик. І це єдина офіційно підтверджена інформація. Але завдяки шпигунським фото, опублікованим Motor1, вигляд Grenadier Quartermaster вже не таємниця. Круглі задні ліхтарі — не єдине, що пікап запозичив у базового позашляховика. Також йому дістався повністю ідентичний салон.

Через різницю в конструкції, пікап вийшов довшим. Його колісна база досягає 3175 мм, тоді як у позашляховика — 2921 мм.

Ймовірно, моторну гаму Grenadier Quartermaster також розділить з базовим позашляховиком. Останній у Європі доступний із двома рядними 3,0-літровими моторами V6 від BMW. Віддача бензинового агрегату — 281 к.с. та 450 Нм крутного моменту. Турбована дизельна «шістка» генерує 245 к.с. та 550 Нм.

Також Ineos продемонструє у Гудвуді свою технологію водневих паливних елементів. Оснащений нею прототип підніметься на гору. Крім того, у рамках Фестивалю всі охочі зможуть випробувати позашляховик бренду у заїздах по бездоріжжю.

У США продажі позашляховика Ineos Grenadier розпочнуться у першому кварталі 2024 року. Базова версія коштуватиме 71 500 доларів, версії Trialmaster та Fieldmaster — 79 190 доларів кожна. На американському ринку модель запропонують виключно з бензиновим мотором та 8-ступінчастим «автоматом» з двоступінчастою роздавальною коробкою. Пивід — постійний повний. Блокування переднього та заднього диференціалів доступне за доплату.

У 2026 році Ineos планує представити повнопривідний позашляховик із повністю електричною силовою установкою. Він буде набагато меншим за Grenadier. Пізніше на його основі побудують електромобіль більш орієнтований на комфорт. Також до 2030 року очікується розкішна версія нинішнього Grenadier.

Наверх