Авто Інформатор

Новини

Представлений прототип нового Renault Scenic: народний мінівен перетворюється в стильний електрокар!

Забудьте про відомий серед автомобілістів з усього світу мінівен! Нова версія Renault Scenic зазнає значних змін та стає інноваційним електричним кросовером.

На виставці виставці технологічних новинок Viva Tech, що відбулася в червні 2023 року у Парижі, бренд Renault представив публіці новий Renault H1st Vision. Стильний прототип передує появі серійної моделі Renault Scenic 2024 року та є наступником концепт-кару, представленого автовиробником у минулому році. Інформацію надано Mymycars.com — український сайт з продажу авто.

Renault вирішив відійти від класичного виконання кузова Scenic та перетворити його на стильний міський кросовер. Новинка, оснащена колісною базою 2835 мм, має довжину 4490 мм і буде доступна в електричній та водневій версіях.

Концепт розроблений об’єднанням Software République, створеним шістьма відомими французькими компаніями. А саме: Renault Group, Atos, Dassault Systèmes, Orange, STMicroelectronics та Thales.

Видатних у своїх сферах розробників об’єднала спільна мета — створення авто для безпечної, автономної та екологічної мобільності. І хоча зовнішній вигляд новинки не відрізняється від попередника, автівка зазнала значних змін завдяки застосуванню низки інновацій.

Екологічно чистий електромобіль Renault H1st Vision без водневих паливних елементів базується на модульній електромобільній платформі CMF-EV та має функцію двонаправленої зарядки.

Автомобіль оснащений 20 надсучасними технологіями, які в майбутньому стануть основою серійних моделей Renault. До прикладу: функції біометричної ідентифікації і моніторингу фізичного стану водія, складні комплекси датчиків для відслідковування справності авто, системи  кібербезпеки на основі алгоритмів машинного навчання та прогресивна аудіосистема від Жан-Мишель Жарра и Arkamys.

До прикладу, для доступу в салон, вам більше не знадобиться ключ, брелок або смартфон. Цю функцію тепер виконуватиме біометрична автентифікація власника по обличчю, зросту, поставі, ході тощо.

Біометричні датчики, встановлені в салоні ретельно стежитимуть за настроєм і станом здоров’я водія. Якщо сенсори зафіксують зміну в поведінці, авто спробує зняти напругу за допомогою заспокійливої мелодії або змінити колір підсвітки.

Також в новинці передбачене встановлення віртуального помічника для спілкування з водієм. Його обличчя з’являтиметься на центральному дисплеї автівки та проектуватиметься на бічне скло.

Під час подорожі новий кросовер обмінюватиметься інформацією з «розумною» інфраструктурою міста, транспортом та іншими учасниками дорожнього руху. Крім того, штучний інтелект аналізуватиме дані з карт і погоду в режимі реального часу. Це допоможе йому заздалегідь передбачити ймовірність аварії, виявити потенційні небезпеки, такі як вибоїни на дорозі, гроза або ожеледь.

Технічні характеристики новинки виробник наразі не розголошує.

Наверх