Авто Інформатор

Новини

Головні зміни у сфері автострахування 2023

Автострахування відіграє важливу роль у захисті водіїв від фінансових втрат, пов’язаних із можливими аваріями та пошкодженнями транспортних засобів.

У 2023 році у сфері автострахування в Україні відбулися помітні зміни. Що чекає водіїв найближчим часом — відповідає експерт Finance.ua Дмитро Соколов.

Збільшення мінімальної страхової суми

Однією з ключових змін є збільшення мінімальної страхової суми за шкоду, завдану здоров’ю або життю третьої особи.

12 січня 2023 року Верховна Рада підтримала в першому читанні за основу законопроєкт № 8300 «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів».

Метою законопроєкту є вдосконалення процедури розрахунку та здійснення страхових виплати з ОСЦПВ, підвищення захисту інтересів постраждалих шляхом збільшення страхових виплат

Введення електронного поліса у “Дію”

Страхування автомобіля онлайн користується попитом серед водіїв — це значно заощаджує час та гарантує безпечну співпрацю зі страховою компанією.

Після підписання договору та оплати послуг, уся необхідна інформація автоматично вноситься у базу МТСБУ. Після поліс підтягується у мобільний застосунок “Дія” та є чинним в електронному вигляді.

Підвищення цін

Цьогоріч очікується поступове зростання цін на ринку автоцивілки, спричинене збільшенням лімітів відповідальності страховика, що було запроваджене минулого року. Крім того, на вартість страхування повпливало коливання курсу та зростання вартості авто та запчастин до них, яке відбулось ще 2022 року.

Як вибрати найвигідніший варіант по ОСЦПВ?

Декілька порад, які можуть допомогти водіям вибрати найкращу пропозицію на сайті Finance.ua:

  • Порівнюйте ціни. В Україні є безліч страхових компаній, які готові запропонувати різні умови. Тому важливо порівнювати пропозиції різних від страхових.
  • Дізнайтеся про акції та знижки. Багато страхових компаній пропонують знижки та акції на свої послуги. Вивчіть можливі варіанти та виберіть ті, які відповідають вашим потребам.
  • Звертайтеся до професіоналів. Якщо ви не впевнені, яку страховку вибрати, зверніться за допомогою до фахівців Finance.ua.

Обирайте найкраще покриття від надійних страхових компаній – убезпечте себе та своє авто.

Наверх