Авто Інформатор

Новини

Chery жервує седанами на користь гібридних кросоверів

Chery анонсувала новий кросовер під ім’ям Fengyun. З 2001 по 2016 рік його носив «паливний» седан, який встиг змінити покоління лише одного разу.

Анонс нового Chery Fengyun T11 супроводжується єдиним зображенням автомобіля з лаконічним дизайном. Закрита панель із логотипом Chery, що світиться, оточена вертикальними стовпцями світлодіодів. Над нею — декоративна смуга, яка поєднала «примружену» головну оптику. Під нею — широкий повітрозабірник. Виступ над лобовим склом говорить про використання лазерного далекоміра та інших датчиків, необхідні роботи системи автопілота.

Широкий дах, що спирається на чорні дверні стійки, закінчується невеликим спойлером. На місці бічних дзеркал заднього виду розташувалися камери, які навряд чи дістануться серійному автомобілю. Не виключено, що до серії не підуть і висувні дверні ручки. До речі, задні пасажирські двері у кросовер суїцидальні, тобто відкриваються проти руху автомобіля. Доповнюють стрімкий спортивний образ нового Fengyun великі багатоспицеві колісні диски.

За попередніми даними, кросовер укомплектують супергібридною силовою установкою Chery Kunpeng Super Performance Electric Hybrid C-DM. Вона складається з гібридного двигуна, коробки передач, тягової батареї та системи керування акумулятором. Як стверджується, ця система дозволяє забезпечує високу продуктивність поряд з вищою економією палива та безпекою автомобіля. Технічну інформацію компанія не надала.

Новий Chery Fengyun T11 стане частиною нової лінійки із шести гібридних та електричних моделей. Презентація кросовера відбудеться до кінця цього року, решту п’ять покажуть протягом 2024 року.

Наверх