Авто Інформатор

Новини

Volkswagen святкує 50-річчя Golf новим GTI

Цього року Volkswagen Golf виповнюється 50 років. Ювілей відсвяткують презентацією нового Golf GTI. Як повідомив у LinkedIn генеральний директор компанії Томас Шефер, хот-хетч з’явиться 31 травня на «24 годинах Нюрбургрингу». Свій анонс він супроводив розмитим тизером новинки.

Розглянути зовнішність Golf GTI на цьому зображенні досить складно. Імовірно, хот-хетч отримав більш спортивний передній бампер. Не виключені й деякі інші доопрацювання та зміни. Зокрема, перемальований задній бампер та унікальні колісні диски. У салоні очікується нестандартне оздоблення та вишивка.

Враховуючи привід появи нового хот-хетчу, висока ймовірність, що «ювілейним» GTI стане модель Clubsport 50 або Edition 50. Версії, присвячені ювілеям моделі, Volkswagen випускає кожні п’ять років, починаючи з Golf Mk3 20 Years Edition.

Очікується, що новий Golf GTI стане оновленою версією Clubsport 45 зразка 2021 року. Він легший за стандартний GTI восьмого покоління і оснащений спортивною титановою вихлопною системою Akrapovic. Плюс до цього, потужніший за звичайну версію. Силова установка Clubsport 45 генерує 292 к.с. та 400 Нм крутного моменту. Тоді як «американський» GTI 2024 розвиває 241 к.с. та 370 Нм.

На яких ринках з’явиться новий ювілейний хот-хетч не уточнюється. Усі подробиці Volkswagen розкриє в останній день травня.

Наверх