Авто

Електричний Toyota Hilux вийде 2025 року

Toyota підтвердила випуск електричного пікапа Hilux у 2025 році. Версія Hilux Revo BEV з’явиться у актуальної моделі. Це може означати, що очікувати на пікап нової генерації найближчими роками не варто.

Hilux Revo BEV — це серійна версія концепту 2022 року. Його побудовали на основі моделі, представленої на ринку Таїланду. У пікапа була одинарна кабіна, акумулятор на підлозі та колісна формула 4х2.

Реклама

Технічні характеристики серійного електропікапа Toyota не розголошує. Раніше заявлялося, що запас ходу Hilux Revo BEV складе близько 200 км. У компанії його називають потенційним конкурентом електричного Isuzu D-Max.

Серійне виробництво Hilux Revo BEV розпочнеться ближче до кінця року у Таїланді. Також розглядається можливість експортних ринків.

Реклама

Як відомо, Toyota не поспішає із розширенням електричної лінійки. На думку голови правління корпорації Акіо Тойоди, чисті електромобілі ніколи не зможуть зайняти понад 30% ринку. То ж основні зусилля компанії націлені на гібриди.

Реклама

Але деякі кроки в електричному напрямку все ж таки робляться. Так, наприкінці 2021 року Toyota показала пікап, схожий на Tacoma. А на Japan Mobility Show 2023 дебютували одразу дві новинки: концепт EPU та невеликий модульний електропікап IMV-0. Серійна версія останнього вже продається в Таїланді, щоправда, із звичайними ДВЗ. Цінник крихітного пікапа — трохи більший за 13 000 доларів.