Авто Інформатор

Новини

Представлено ще одного китайського конкурента Tesla Model Y — електричний кросовер Avatr 07

Китайська компанія Changan, що випускає електромобілі під брендом Avatr, представила новий кросовер Avatr 07. Спочатку він фігурував за назвою Avatr 07, але пізніше модель перейменували.

У продажу новинка, яка позиціонується в якості конкурент Tesla Model Y, з’явиться наприкінці червня. Поки ж обмежилися публікацією перших офіційних фото. Презентація Avatr 07 обіцяна найближчими тижнями.

Як і інші моделі бренду, «07» використовує багато технологій Huawei, яка є важливим постачальником запчастин спільного підприємства Changan та CATL. Зовні новий кросовер схожий на середньорозмірний Avatr 11, запущений у виробництво 2022 року. У передній частині привертають увагу світлодіодні денні ходові вогні. Оформлені у вигляді величезної літери С, вони оточують закриту фальшрадіаторну решітку й доходять до чорної вставки у бампері. Кросовер може бути оснащений традиційними дзеркалами заднього виду або камерами. Дверні ручки — висувні.

Задня частина кузова з тонкими світлодіодними ліхтарями та невеликим вікном дуже схожа на Avatr 11 та Avatr 12. Табличка номерного знаку тієї ж форми, що і вставка у передньому бампері.

Avatr 07 вийшов трохи більшим за Tesla Model Y. Габаритна довжина китайського кросовера 4825 мм, ширина — 1980 мм, висота — 1620 мм. Розмір колісної бази — 2940 мм. Це робить його на 75 мм довшим, на 59 мм ширшим та на 4 мм нижчим за «американця». Розмір колісних дисків — 20 або 21 дюйм.

На ринку Avatr 07 запропонують у двох версіях: електромобіль (BEV) та електромобіль з подовжувачем запасу ходу (EREV). BEV початкового рівня використовує один електродвигун потужністю 338 к.с. та батарею LFP від CATL. Привід — задній. Також очікується повнопривідна модифікація із двома моторами сукупною потужністю 590 к.с.

Версія EREV укомплектована 1,5-літровим ДВЗ потужністю 154 к.с. та 310-сильним електродвигуном, що приводить задню вісь. Повнопривідна модифікація пропонує сукупну потужність 485 к.с. та запас ходу на електротязі 178 км.

Докладніша інформація про конкурента Tesla Model Y з’явиться найближчим часом. Тоді ж стане відома й вартість Avatr 07. За попередньою інформацією, цінник китайського кросовера варіюватиметься від 28 300 до 48 300 доларів. Для порівняння, Tesla Model Y у Китаї стартує від 34 500 доларів.

Наверх