Авто Інформатор

Новини

Subaru анонсувала прем’єру нового спорт-седана WRX tS

Цими вихідними у Стаффорді, штат Коннектикут, пройде фестиваль ентузіастів Subaru — Wicked Big Meet. У рамках заходу відбудеться жива прем’єра спортивного седана WRX tS. Американці першими матимуть можливість оцінити новинку. У США продажі моделі стартують на початку 2025 року. Цей ринок залишається пріоритетним для японського бренду.

Дебютний показ актуального Subaru WRX відбувся ще у вересні 2021 року. Остання зміна поколінь принесла седану нову модульну платформу SGP (Subaru Global Platform). «Підігріту» версію WRX TR японці показали восени минулого року. Зараз настав час Subaru WRX tS.

Повноцінної гарячої STI-версії у нинішнього WRX немає. Новий WRX tS від спортивного підрозділу Subaru Tecnica International розглядається як його альтернатива.

Як і у WRX TR, у нього немає люка в даху. Це дозволило збільшити висоту кузова та знизити центр ваги. У салоні з’явилися декоративні елементи синього кольору. Килимки для підлоги прикрашені емблемами «WRX tS». У передньому ряду встановлені крісла Recaro Performance із розвиненою бічною підтримкою.

WRX tS дісталося модернізоване шасі та адаптивні амортизатори від того WRX GT з трьома режимами роботи: Comfort, Normal та Sport. Спецверсія WRX TR поділилася з новим спорт-седаном посиленими гальмами Brembo (шестипоршневі спереду, двопоршневі ззаду). Також йому дісталися збільшені гальмівні диски й колодки та супорти «фірмового» золого кольору.

Під капотом — 2,4-літровий турбомотор оппозитний FA24 від базового Subaru WRX. Віддача агрегату — 275 к.с. та 350 Нм крутного моменту. Працює він у парі з безальтернативною шестиступінчастою «механікою». Тоді як «звичайний» WRX доступний ще й з варіатором.

Більше подробиць про новий Subaru WRX tS, включаючи ціни, з’явиться 2 червня. На цей день заплановано прем’єру.

Наверх