Авто Інформатор

Новини

2,9 с до сотні: Porsche представив найшвидшу Panamera в історії (фото)

Сімейство спорткара Porsche Panamera доповнили новою модифікацією із приставкою Turbo S E-Hybrid. Вона є найшвидшою версією моделі в історії та вийде на ринок восени цього року за ціною від 226 500 доларів.

Новинка оснащена гібридною установкою на основі 4,0-літрового турбодвигуна V8 потужністю 591 к.с. Він доповнений електромотором на 187 к.с. Сумарна віддача складає 782 к.с. і 1000 Нм крутного моменту. Агрегат працює з восьмиступінчастою коробкою передач з подвійним зчепленням і дозволяє Panamera Turbo S E-Hybrid розганятися з місця до «сотні» за 2,9 секунди. Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 325 км/год.

Ця версія спорткара проїжджає на одному заряді до 88 км завдяки батареї на 25,9 кВтг. Найшвидша і найпотужніша Panamera позиціонується як топова модель, що завершує лінійку з чотирьох гібридів. Вона нещодавно встановила рекорд кола на Нюрбургрингу серед бензинових седанів та літфбеків, проїхавши його за 7 хвилин 24,172 секунди.

Візуально Turbo S E-hybrid можна відрізнити по шильдику на задньому бампері, більш агресивному обвісу та спеціальним 21-дюймовим колесам з центральним кріпленням. Спорткар отримав керамічні гальма PCCB та підвіску Active Ride, а також пакет Carbon Aerokit з аеродинамічними елементами з вуглепластику. Він збільшує притискну силу на 60 кг на швидкості 200 км/год. Новий Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid вже доступний до замовлення за ціною від 226 500 доларів.

Наверх