Авто Інформатор

Новини

Xiaomi презентував 1500-сильний електричний спорткар (фото)

На спеціальному заході Xiaomi Auto презентував потужну спецверсію свого першого електромобіля SU7. Новинка з приставкою Ultra знаходиться у статусі концепту, але матиме серійне продовження, дебют якого запланований на 2025 рік.

Xiaomi SU7 Ultra виглядає агресивніше за базову модель. Він отримав повністю карбоновий кузов, який дозволив знизити загальну масу електрокара до 1900 кг, і спеціальний обвіс, що покращує аеродинаміку. Можна відзначити наявність розширених крил, великих вентиляційних отворів на капоті, величезного заднього антикрила, збільшеного переднього спліттера і дифузор на кормі. До того ж новинка більша за стандартну версію моделі.

Повідомляється, що у довжину Xiaomi SU7 Ultra досягає 5260 мм при колісній базі 3000 мм. Ширина і висота становлять 2064 та 1406 мм відповідно. Він оснащений трьома електромоторами, які сумарно видають 1548 к.с. потужності і дозволяють спорткару розігнатися з місця до «сотні» за 1,97 секунди, а від 0 до 200 км/год всього за 5,97 секунди. Максимальна швидкість обмежена на позначці 350 км/год.

Ще SU7 Ultra оснастили високопродуктивними шестипоршневими гальмівними супортами AP Racing і гоночними гальмівними колодками, здатними витримувати робочі температури більше 800 градусів. Також він має спортивну підвіску. Гальмівний шлях від 0 до 100 км/год становить лише 25 метрів. Xiaomi хоче встановити рекорд Нюрбургрінгу з цим електрокаром.

Наверх