Авто Інформатор

Новини

Pagani презентував новий гіперкар за 3 млн євро (фото)

Сімейство гіперкара Pagani Utopia доповнили новою версією. Вона вийде тиражем у 130 екземплярів за ціною від 3,1 млн євро кожен.

Pagani Utopia Roadster виконаний в актуальній стилістиці марки та візуально повторює однойменне купе. Гіперкар отримав аналогічний силует, круглі фари та задні ліхтарі, роздуті крила та короткий капот, що піднімаються вгору двері та чотири сопла вихлопної системи. В основі лежить монокок з карбону й титану. Utopia Roadster важить 1280 кг, як і вихідне купе.

Гіперкар запропонований із двома варіантами даху. Перший – жорстка панель зі скляною вставкою, яка підходить для поїздок у холодну пору року, друга – тканинна. Для жорсткого даху не передбачено відсіку в авто, а ось тканинну можна легко скласти в спеціальну сумку, закріплену за сидіннями.

Оснащення салону Utopia Roadster ідентичне Coupe. Тут переважають фізичні кнопки та аналогові циферблати. Кермо виточено з цільного листа алюмінію, а в обробці використано шкіру, карбон і метал. Також передбачено широкий спектр індивідуальних налаштувань.

У рух новинку наводить 6,0-літровий бітурбований двигун V12 від AMG потужністю 852 к.с. і 1100 Нм крутного моменту, який працює у парі з семиступінчастою коробкою передач Xtrac і системою заднього приводу. Автомобіль може похвалитися активною підвіскою та шинами Pirelli P Zero Trofeo RS із сенсорною системою Cyber ​​Tyre. Вона передає дані в електронний блок управління гіперкара, оновлюючи інформацію про температуру та рівень зносу шин.

Публічний дебют Pagani Utopia Roadster відбудеться у серпні в рамках тижня автомобілів у Монтереї. Усього випустять 130 одиниць моделі, що на 31 більше заявленого тиражу купе.

Наверх