Авто Інформатор

Новини

Представлений найшвидший Aston Martin в історії (фото)

Aston Martin Vanquish змінив покоління, яке стало третім у його історії. Розкішне купе прийшло на зміну DBS Superleggera і є найпотужнішим в історії марки.

Новий Vanquish приріс у розмірах і досягає завдовжки 4850 мм при колісній базі 2885 мм. Флагманський суперкар залишився впізнаваним, але став більш агресивним на вигляд. У нього ширша решітка радіатора, великі краплеподібні матричні фари і бампер з вираженим спліттером. Також увагу привертає карбоновий обвіс, додаткові повітрозабірники, вбудовані двірні ручки та 21-дюймові ковані легкосплавні колісні диски, взуті в шини Pirelli P Zero.

На кормі встановлені нові ліхтарі з сімома світлодіодними «лезами», великий дифузор та вихлопна система з нержавіючої сталі з чотирма патрубками. Якщо остання здається трохи старомодною, то на вибір покупцеві пропонується титановий вихлоп, який зменшить вагу суперкара на 10,5 кг.

Салон купе виглядає не менш ефектно. Aston Martin зберіг концепцію його виконання, але в оснащення включив 10,25-дюймову цифрову панель приладів і мультимедійну систему з таким же екраном. До інших новинок увійшли передні сидіння з 16-позиційним електрорегулюванням і ще аудіосистема Bowers & Wilkins з 15 динаміками. Оздоблення виконано з алькантари та напіванілінової шкіри.

Новий Vanquish оснащений 5,2-літровим бітурбованим двигуном V12 потужністю 824 к.с. і 1000 Нм крутного моменту. Він працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач та системою заднього приводу. Розгін з місця до «сотні» займає 3,2 секунди, а максимальна швидкість обмежена на позначці 344 км/год.

Суперкар отримав більш товсті стабілізатори поперечної стійкості, перекалібровану систему електропідсилювача керма і нову електронну систему контролю стійкості. Виробництво Aston Martin Vanquish розпочнеться наприкінці цього року. Компанія випускатиме менше 1000 одиниць моделі на рік. Перші поставки заплановані на жовтень. Вартість новинки починається від 400 тисяч доларів.

Наверх