Авто Інформатор

Новини

Вантажівки Volvo Trucks на біогазі стали потужнішими і отримали запас ходу до 1000 км

Компанія Volvo Trucks виводить на ринок оновлені вантажівки на зрідженому біогазі. На моделі сімейства FH, FM або FMX (на запит) пропонується вдосконалений силовий агрегат – до варіантів 420 і 460 к. с. тепер додався ще й 500-сильний.

Мотор став на 4% економічнішим (нові форсунки і турбонаддув, поршні з меншим тертям, масляний насос, що регулюється, і система вентиляції картера). Разом з більш ємким (+10%) баком для газу це дало можливість довести запас ходу до 1000 км.

Розповсюдженню вантажівок на зрідженому газі/біогазі, у тому числі магістральних тягачів, сприяє постійна зростаюча мережа спеціалізованих АЗС у Європі – на сьогоднішній день їх вже понад 600. року. Також Єврокомісією поставлено план із десятикратного збільшення обсягу виробництва біогазу – до 35 млрд кубометрів – вже до 2030 року.

Зазначимо, що біогаз (біометан), Bio-LNG або LBG – це рідке відновлюване паливо. Для його отримання можлива переробка будь-яких відходів: наприклад, шламу з очисних споруд, харчових відходів, гною та інших продуктів життєдіяльності.

Наверх