Авто Інформатор

Новини

Електричний Nissan Ariya підготували до переїзду від північного полюса до південного

Ірландська Arctic Trucks, яка спеціалізується на підготовці автомобілів до експлуатації у складних умовах, доопрацювала Nissan Ariya. Автомобіль побудували на замовлення шотландського мандрівника Кріса Рамзі, який разом із дружиною Жюлі планує здійснити 10-місячний переїзд від північного до південного полюсу.

Під час поїздки подружня пара побуваєу 14 країнах світу на трьох континентах, щоб розповісти про екологічні загрози, спричинені кліматичною кризою. Принагідно мандрівники мають намір на прикладі Nissan Ariya продемонструвати можливості електромобіля. Загальна протяжність маршруту перевищить 27 тисяч кілометрів.

Зовні експедиційний Nissan Ariya від заводського відрізняється геометрією бамперів, збільшеними дорожнім просвітом та розширеними колісними арками. Долати бездоріжжя електросоверу допоможуть «зубасті» шини BFGoodrich All-Terrain T/A зовнішнім діаметром 39 дюймів.

«Під капотом» залишилися стандартна силова установка віддачею 394 к.с. та 600 Нм крутного моменту та акумуляторний блок ємністю 87 кВт•год. Привід — повний.

Для зарядки батареї у віддалених місцях тюнери передбачили експериментальний генератор. Він складається зі портативної вітряної турбіни та сонячної панелі. Також кросовер обладнаний майданчиком для запуску квадрокоптера. В салоні автомобіля встановлено кофемашину.

Майбутня експедиція далеко не перша подорож шотландця. У 2017 році Кріс Рамзі брав участь у Монгольському ралі на Nissan Leaf. За 56 днів він проїхав понад 16 тисяч кілометрів, відвідавши 20 країн. Того разу до заїзду електромобіль підготувала британська інжинірингова компанія RML Group.

Наверх