Авто Інформатор

Новини

Яка вартість ГБО в Україні?

Скільки реально коштує ГБО в 2023 році: від чого залежить ціна?

Доки вартість бензину на українських заправках продовжує рости, ціна на газ для авто залишається більш-менш стабільною. Більше того, цінники на газове пальне майже вдвічі нижчі, ніж на бензин. Не треба вдаватися до складних математичних підрахунків, щоб зрозуміти — переведення автомобіля на газове живлення дозволить заощаджувати на кожному заправленні кругленькі суми. Тож і не дивно, що охочих встановити в автівці газобалонне обладнання й надалі заправляти машину газом стає дедалі більше.

Перше питання, яке виникає у кожного, хто вирішив встановити в автомобілі ГБО: «Скільки коштує хороша газобалонна система? ». Проте, як відомо, попит народжує пропозицію. Тож і кількість продавців газобалонного обладнання теж стрімко зростає. Ось тільки в той час, як одні пропонують системи за 18-19 тисяч гривень, інші просять за ГБО 25000 грн. і більше. Як не помилитися з вибором — не переплатити зайвого, але й не купити надто дешеве обладнання. Для того, щоб зрозуміти, скільки реально коштує якісне ГБО в 2023 році, слід з’ясувати, що впливає на формування ціни.

Які фактори впливають на формування ціни?

Якщо потрібна, скажімо, газова установка 4 покоління ціна якої максимально справедлива, то слід розуміти, що вартість системи визначається багатьма факторами:

  • бренд;
  • специфіка комплектації;
  • особливості автомобіля, для якого потрібне газове обладнання.

В наш час випуском ГБО займається чимало компаній. Деякі пропонують брендові системи з якісних матеріалів, з надійними вузлами. Можна знайти на ринку й дешеві китайські аналоги, однак якість таких доволі сумнівна.

Суттєво відрізняються ціни на ГБО 2 покоління і більш довершеного 6-го. Тому автовласники, які шукають золоту середину, зазвичай зупиняються на агрегатах 4 покоління. Такі системи коштують відносно недорого і доволі непогано зарекомендували себе в експлуатації. Крім того, в межах кожного покоління можна підібрати систему з різних цінових сегментів. В такому випадку вартість залежить від особливостей комплектації ГБО.

Вибираючи ГБО, доводиться враховувати й такий момент, як сумісність системи того чи іншого бренду з конкретною моделлю автомобіля. Цей фактор також може вводити автовласника в певні цінові рамки.

Де встановлювати ГБО, щоб було вигідно?

Варто розуміти і те, що купити ГБО 4 покоління за невисокою ціною — це ще не означає, що система обійшлася максимально вигідно. Остаточна сума витрат значною мірою залежить і від того, де і хто проводитиме монтаж обладнання. Ціни на таку послугу на різних СТО коливаються в широкому діапазоні. Не в останню чергу прейскурант автостанції залежить від кваліфікації механіків, рівня облаштування боксів, зручності розташування станції.

Деякі автовласники в бажанні максимально заощадити за встановленням ГБО звертаються у найдешевші майстерні, часто несертифіковані. Але ж недарма народна мудрість каже, що скупий платить двічі. Зазвичай газові системи, встановлені на автосервісах з сумнівною репутацією, швидко виходять з ладу. Малодосвідченому спеціалісту не завжди вдається правильно налаштувати систему, в результаті ГБО споживає дуже багато газу. Підпільні майстерні не надають гарантії на свою роботу, тож у разі неприємності з системою водію буде вкрай важко добитися справедливості.

Тож чи вартує все це грошей, зекономлених на процесі встановлення ГБО? Тим паче, що в Україні діє мережа сертифікованих СТО «Час газу», які спеціалізуються на монтажі й обслуговуванні автомобілів з газобалонними системами. Компанія має чимало відзнак, які підтверджують високу кваліфікацію її співробітників. Всі бокси мережі обладнані сучасним обладнанням, що дозволяє швидко і якісно виконувати монтаж і сервісні роботи. «Час газу» надає на ГБО гарантію на 5 років або на 200 тисяч км пробігу. До того ж, ціни на обладнання та послуги зі встановлення в «Час газу» доволі демократичні.

І що важливо. На сайті компанії можна не лише подивитися ціни на різні види ГБО, а й підрахувати, за скільки часу встановлена система окупить себе. Для цього на сайті є спеціальний онлайн-калькулятор. А ви вже знаєте, скільки коштує газобалонне обладнання для вашої моделі авто, і як швидко ви повернете гроші, витрачені на його встановлення? Якщо ні, то «Час газу» чекає на вас.

Наверх