Авто Інформатор

Новини

Tatra випустила вантажівку 4х4 для керування з категорією «В»

Чеський виробник Tatra Trucks у січні виконав нестандартне замовлення для свого дилера зі Швейцарії – компанії Wirag AG Nutzfahrzeuge. Йдеться про постачання повнопривідної бортової вантажівки Phoenix, обладнаної краном-маніпулятором HIAB X-HiPro 108 E-4.

Ця машина буде використовуватися місцевою енергетичною компанією Regionalwerk Toggerburg AG для обслуговування ліній електропередач, а також вуличних ліхтарних стовпів. Максимальна швидкість цієї вантажівки обмежена 40 км/год. А це означає, що керувати нею дозволяється навіть із правами категорії «В» або посвідченням водія тракториста.

Зазначимо, що у 2022 році компанія Tatra Trucks виготовила 1326 автомобілів, що перевищило всі очікування. Продукції реалізовано на 7,12 млрд. крон, тобто на 10 відсотків більше, ніж планувалося спочатку. Минулого року виконувались ключові контракти, у тому числі на військові та пожежні автомобілі для країн НАТО.

З моменту появи в компанії нового чеського власника була виготовлена ювілейна, 10-тисячна вантажівка. Tatra Trucks впевнено дивиться у майбутнє і сьогодні веде розробку нового покоління автомобілів з альтернативними системами приводу, зокрема водневих паливних елементах.

Наверх