Авто Інформатор

Новини

Новий Alfa Romeo Giulia буде 1000-сильним електромобілем

Alfa Romeo Giulia відродиться як електромобіль потужністю до 1000 к.с. та запасом ходу в 700 км. Про це в інтерв’ю Autocar розповів генеральний директор італійської компанії Жан-Філіп Імпарато. На ринку електричний Giulia з’явиться приблизно в середині десятиліття та стане другою електричною моделлю бренду.

Новинці обіцяно «дуже крутий» екстер’єр та менш традиційні форми. Зі слів Імпарато, Giulia перетвориться на щось середнє між седаном та універсалом. Як і всі майбутні електромобілі альянсу Stellantis він отримає платформу STLA та 800-вольтову електричну архітектуру. Час заряджання батареї від 10 до 80% ємності складе 18 хвилин. Запас ходу сягне 700-800 км у вимірювальному циклі WLTP.

У базовій модифікації електричний Giulia зможе запропонувати приблизно 345 к.с., потужніша версія Veloce — близько 790 к.с. Також підтверджено хардкорний Alfa Romeo Giulia Quadrifolio потужністю близько 1000 к.с. За попередніми даними, топова версія буде повнопривідною. Не виключено, що Giulia Quadrifolio отримає ту ж силову установку, що і майбутній Maserati Granturismo Folgorе. У останнього вона тримоторна (один спереду, два ззаду) із функцією векторизації крутного моменту.

Також Імпарато поділився подробицями реалізації стратегії електрифікації бренду, відповідно до якої до 2027 року всі моделі Alfa Romeo будуть електричними. У 2024 році на ринок вийде електричний кросовер Brennero, який також буде доступний як «м’який гібрид». А перший «чистий» електромобіль Alfa Romeo з’явиться роком пізніше. Що це буде, седан чи кросовер Імпарато не поточнив. Прем’єру електричного Giulia заплановано на 2026 рік. Не виключено, що цього ж року з’явиться електричний наступник компактного кросовера Stelvio.

Наверх