Авто Інформатор

Новини

Гібридна установка та ще більше позашляхових якостей: представлений модернізований Toyota Tacoma

Після низки тизерів, анонсів та шпигунських зливів дебютувало нове покоління пікапа Toyota Tacoma, яке стало четвертим у його історії. Головний суперник Ford Ranger представлений з гібридною установкою, новим міцним рівнем обробки Trailhunter та низкою інших нововведень.

Нова Tacoma виглядає мускулистіше, брутальніше і спортивніше попередниці. Модель буде доступна у 8-ми різних комплектаціях, включаючи новий Trailhunter. Пікап отримав звужені фари, нові задні ліхтарі, решітку радіатора меншого розміру, наповнення якої залежить від версії. Так, у TRD Sport вона проста чорна зі стільниковим наповненням, у TRD Pro і Trailhunter наповнення аналогічне, але є напис «TOYOTA» у ретро стилі, а у Limited – з хромованими горизонтальними планками.

Також залежно від версії пікапа змінюється його бампер. Вони масивні та мають захисну пластину. Відмінності зводяться до забарвлення пластини та наявності чи відсутності світлодіодних денних ходових вогнів. Колісні диски також допомагають виділити ту чи іншу версію. У початкового SR вони 17-дюймові чорні, у TRD Pro – 18-дюймові, взуті в 33-дюймові позашляхові шини Goodyear, Trailhunter – бронзові на 18 дюймів.

Виробник не став обмежувати себе й у декорі. Найпотужніші версії отримали масивні накладки на колісних арках, повітрозабірники на капотах, розширювачі крил, висувні пороги, кріплення для багажника, шноркелі та інші спеціальні елементи, які роблять їх більш візуально брутальними. До того ж у таких варіантів збільшено кліренс.

Нова генерація середньорозмірного пікапа Tacoma побудована на платформі Taco TNGA-F, на якій базуються також Toyota Land Cruiser і Tundra. Вона відрізняється підвищеною жорсткістю, але при цьому зниженою вагою. Модель запропонують із двома та чотирма дверима, а також із двома варіантами вантажної платформи. Доступ до останньої став простішим, оскільки двері оснастили електроприводом. Вам навіть не доведеться возитися з брелоком, оскільки кнопки вбудовані в кожен задній ліхтар.

Інтер’єр Tacoma виглядає не менш ефектно, ніж його зовнішній вигляд. У оснащення пікапа вперше включили цифрову панель приладів. Її розмір 7 дюймів. Також є мультимедійна система з 12,3-дюймовим екраном та підтримкою Android Auto та Apple CarPlay, проекція на лобове скло, слот для бездротової зарядки смартфона, порти USB-C, сучасна аудіосистема JBL з десятьма динаміками та портативною Bluetooth-колонкою.

Всі варіанти Toyota Tacoma оснащені 2,4-літровим чотирициліндровим двигуном, віддача якого варіюється від 231 до 282 к.с., а крутний момент – від 329 до 429 Нм. Мотор пов’язаний з восьмиступінчастою автоматичною коробкою або шестиступінчастою «механікою». Привід – задній та повний.

Ще новий пікап запропонують із гібридною установкою i-Force Max, яка заснована на тій же “четвірці”, доповненій електромотором. Його віддача буде 326 к.с. і 630 Нм крутного моменту. Трансмісія i-Force Max увійде до стандартної комплектації Tacoma TRD Pro та Trailhunter. Отримати цю установку можна буде і для версій пікапа TRD Sport, TRD Off-Road та Limited. У продаж новинка надійде наприкінці цього року. Ціни оголосять пізніше.

Наверх