Авто Інформатор

Новини

Cadillac анонсував електричний Escalade

Cadillac опублікував багатообіцяючий тизер, що анонсує новий повністю електричний позашляховик марки. Ним стане «батарейна» версія Cadillac Escalade. Товарне ім’я — Escalade IQ. Офіційну прем’єру новинки обіцяно пізніше цього року.

Жодної технічної інформації про автомобіль немає. Цілком ймовірно, Cadillac Escalade IQ отримає акумуляторні блоки Ultium та силові блоки материнського концерну General Motors. Ці системи вже випробували на GMC Hummer EV, Chevrolet Silverado EV та Cadillac Lyriq.

В основі цих моделей лежить спеціальна платформа для електромобілів. Також ця архітектура використовується електричною версією повнорозмірного електричного пікапа Chevrolet Silverado. Саме на ній базуватиметься Cadillac Escalade IQ.

Відомо, що у 2021 році Cadillac зареєстрував торгові марки scalade IQ та Escalade IQL. Це дозволяє стверджувати, що електропозашляховик вийде у стандартній та подовженій версіях. Імовірно, це й є два з трьох електромобілів, обіцяних брендом до кінця 2023 року. Третім може стати компактний електричний позашляховик, порівняний габаритами з Cadillac XT4. Створення власної електричної лінійки американський преміальний бренд обіцяє завершити до 2030 року.

Наверх