Авто Інформатор

Новини

Новий Lexus LBX розсекретили перед офіційною прем’єрою

5 червня в Мілані відбудеться спеціальний захід Toyota Motor, в рамках якого Lexus представить свій новий кросовер початкового рівня — LBX. Напередодні цієї події підрозділ Lexus Europe опублікував пару тизерів новинки.

На одному з них зображена передня частина кузова з фігурним капотом, краплеподібною оптикою та сітчастими гратами радіатора. На другому видно лише загальні обриси задньої частини з розширеними колісними арками та смужкою світодіодів на всю ширину кузова.

У модельній лінійці марки Lexus LBX займе щабель нижче мініатюрного UX. Таким чином, новий кросовер буде ще меншим. Габаритами він порівняти Toyota Yaris Cross, на базі якого він і побудований. Габаритна довжина «тойотівського» субкомпакту — близько 4200 мм, тоді як Lexus UX досягає майже 4500 мм.

Чутки про новий маленький кросовер Lexus циркулюють у мережі з травня 2020 року. Офіційно назва моделі не підтверджена. За попередніми даними Lexus LBX, Yaris побудований на платформі TNGA-B та розділить з ним силові агрегати. Зокрема, очікується повнопривідний LBX з гібридною силовою установкою. Такий кросовер отримає трициліндровий бензиновий двигун та електромотор. Сукупна потужність системи складе 114 к.с. Toyota Yaris із таким агрегатом прискорюється від 0 до 100 км/год за 11,8 секунди.

Також кросовера Toyota є паливна версія з 1,5-літровим двигуном потужністю 123 к.с. Працює двигун у зв’язці з шестиступінчастою механічною коробкою передач або варіатором. Привід у обох випадках передній.

Докладніша інформація про Lexus LBX з’явиться під час прем’єри. Тоді ж, імовірно, озвучать вартість та терміни виходу кросовера на європейський ринок.

Наверх