Авто Інформатор

Новини

Tatra Trucks презентувала вантажівки Force третього покоління

На виставці пожежної техніки Pyros, що проходить з 24 по 27 травня у чешскому Брно, компанія Tatra Trucks представила вантажівки Force третьої генерації. Машини отримали нову кабіну – з переробленим каркасом та іншим інтер’єром. Поліпшилася оглядовість та посадка-висадка. З’явилася цифрова панель приладів з сенсорними дисплеями і багатофункціональне кермо (від моделі Phoenix).

Одне з основних нововведень – крім традиційного для цієї моделі варіанта з двигуном над передньою віссю тепер з’явилася версія з винесеним вперед мотором. Це дозволило встановити дворядну кабіну на 6 місць, забезпечивши неперевершену в класі загальну габаритну висоту автомобіля – 2880 мм (з шинами 315/80 R22.5). На виставці Pyros дворядна кабіна була встановлена на шасі 4х4, обладнане спецнадбудовою компанії THT Policka.

Що ж до варіанта з одинарною, 4-місною кабіною, і двигуном над передньою віссю, то він засвітився у вигляді шасі 6х6. Така машина має ще меншу габаритну висоту – 2800 мм.

Що ж до механічної частини, то нова Tatra Force залишилася вірною випробуваною часом схемою – рамі з центральною трубою і незалежній підвісці коліс на рухомих півосях. Базовим є модернізований 8-циліндровий двигун Tatra з повітряним охолодженням потужністю 462 к. с. На деякі версії може встановлюватися і новий «повітряник» V12, що видає на гора 598 «конячок». А асортименті є й силовий агрегат Сummins з водяним охолодженням.

Коробки передач теж найрізноманітніші. Це 10- або 14-ступеневі КП Tatra, з покращеним електронним керуванням. Також можна встановити 12-ступеневий автомат ZF TraXon або 16-ступеневу АКП марки Allison.

Наверх