Авто Інформатор

Новини

Porsche готує надпотужний електричний суперкар (відео)

Цього року Porsche відзначає 75-річчя свого першого спортивного автомобіля. 8 червня 1948 прототип родстера моделі 356, названий «No.1», отримав ліцензію на експлуатацію під маркою Porsche. 8 червня цього року стало днем прем’єри електричного концепту Mission X. Презентація новинки відбулася напередодні відкриття виставки «75 років спортивним автомобілям Porsche» у музеї компанії в Штутгарті-Цуффенхаузені.

Mission X стане провісником майбутніх спорткарів марки й наступником легендарних Porsche 959, Carrera GT та 918 Spyder. Зі слів Міхаеля Мауера, керівника відділу стилю Porsche, концепт символізує «симбіоз чітко впізнаваної ДНК автоспорту з розкішним загальним враженням».

Габаритна довжина шоу-кару — 4,5 метра, ширина — 2 метри, висота — менше 1,2 метра, розмір колісної бази — 2,72 метра. Тобто габаритами він порівняний із Carrera GT та 918 Spyder. Дизайн концерту розроблено у новій інтерпретації фірмової стилістики бренду. Своєю скульптурною формою та мускулистими поверхнями він доводить, що гіперкари не мають виглядати агресивно. Кузов забарвлений у відтінок Rocket Metallic, розроблений спеціально для концепту.

Для забезпечення кращої динаміки шоу-кар укомплектований різнорозмірними колісними дисками: спереду — 20 дюймів, ззаду — 21 дюйм. На задній осі сидять майже прозорі аеролопасті, які спроєктовані як турбіни для кращого охолодження колісних гальм.

Легкий прозорий купол «екзоскелетом» виготовлений із композитного матеріалу на основі вуглецевого волокна. Двері прикріплені петлями до передньої стійки та даху та відкриваються вгору. Подібна концепція дверей вже використовувалася в класичному Porsche 917. Ще один привабливий елемент — світловий підпис Mission X. Вертикальні фари головного світла натхненні історичними гоночними автомобілями, такими як Porsche 906 або 908.

На кормі виділяється — розділена на чотири частини «літаюча» світлодіодна смуга з написом «Porsche», що світиться. Літера «Е» у логотипі Porsche загадково пульсує під час заряджання. Також на Mission X дебютувала обновлена емблема бренду. Нею прикрашені капот, кермо та кришки ступиць коліс.

Салон двомісний з сидіннями на карбоновому каркасі, обтягнутими шкірою. У монокок інтегровані шеститочкові ремені безпеки. Рульове колесо — спортивне з перемикачами режимів. На борту кілька камер, що активуються кнопкою REC на багатофункціональному контролері.

З пасажирського боку передбачено кріплення для спеціального модуля годинника з аналоговими та цифровими дисплеями, розробленого спеціально для Mision X фахівцями Porsche Design. Серед іншого вони можуть відображати час кола.

Інформації про силову установку Mission X компанія не надала. Кажуть, що суперкар стане найшвидшим серійним дорожнім автомобілем «Північної петлі» Нюрбургрінга. Також йому обіцяно 900-вольтову архітектуру, яка забезпечить значно покращену продуктивність та приблизно вдвічі менший час зарядки, ніж у Porsche Taycan Turbo S. Питома потужність складе приблизно 1 кг на 1 кінську силу. Тобто силова установка серійної версії Mission X розвиватиме приблизно 1500 к.с.

Наверх