Авто Інформатор

Новини

Електричний кросовер Subaru Solterra побував на «лосиному тесті» (відео)

У новому відео журналісти іспанського видання km77 випробували «лосиним тестом» перший серійний електромобіль Subaru — кросовер Solterra. Фактично, це перейменований Toyota bZ4X. Завдання випробувачів — наскільки маневреними та стійким залишається електромобіль перед перешкодою, що раптово з’явилася на дорозі. Також враховується швидкість, на якій йому вдалося ухилитися від перешкоди та повернутися у свою смугу, не зачепивши жодного конусу. При цьому прохідними вважаються 77 км/год.

Автомобіль, що потрапив на випробування — це Solterra 2023 модельного року для іспанського ринку. Він укомплектований двома електродвигунами, по одному на осі. Сукупна потужність силової установки — 218 к.с. Ємність тягової батареї — 71,4 кВт•год. Запас ходу — 465 км у WLTP. Під час заїзду кросовер був «взутий» у шини 235/60 R18 Yokohama Advan V61.

Успішно пройти тестову смугу кросовер зміг на максимальній швидкості 73 км/год. І хоча досягти цільових 77 км/год Subaru Solterra не вдалося, випробувачі оцінили його відмінну керованість та передбачуваність. Також відзначено чудову роботу електронної системи контролю стійкості. Її роботу іспанські журналісти назвали дуже тонкою та дуже точною.

Наверх