Авто Інформатор

Новини

Електромобіль Citroen My Ami Buggy EV розкупили за 10 годин

Мініатюрний електромобіль Citroen My Ami Buggy EV виявився популярнішим, ніж очікувалося. Усі 800 екземплярів двомісного квадрициклу розкупили менж ніж за 10 годин після відкриття замовлень.

Минулого року Citroen пропонував свій «спортивний баггі» лише у Франції. Тираж у 50 одиниць французи розкупили за 17 з половиною хвилин. Цього року всі 430 екземплярів знайшли своїх власників лише за дві години.

У 2023 році My Ami Buggy EV вперше доступний за межами Франції, де він виявився ще популярнішим. У Бельгії всі 65 екземплярів міні-електромобіля розкупили лише за 10 хвилин. А клієнт із Іспанії зумів оформити бронювання лише за 70 секунд.

Загалом цього року Citroen виставив на продаж 800 автомобілів. Крім Франції, онлайн-бронювання My Ami Buggy EV були доступні у Греції, Люксембурзі, Великій Британії, Італії, Іспанії, Бельгії та Португалії. Ще 200 екземплярів цього літа продадуть у Туреччині, Марокко та французьких Заморських департаментах та територіях.

Концепт My Ami Buggy EV французька марка представила у грудні 2021 року. Електричний квадрицикл для Citroen розробила «під ключ» французька фірма Capgemini Engineering. Для полегшення конструкції «спортивний баггі» позбавили дверей. Їхнє місце зайняли трубчасті конструкції, які захищають водія та пасажира від випадкового випадання із салону. Рама та інші елементи кузова сталеві. Від базового Citroën Ami міні-всюдихід відрізняється розширеними колісними арками, кенгурятником на передньому бампері та спеціальними захисними сітками на фарах та задніх ліхтарях.

Технічно квадрицикли ідентичні: мотор на 6 кВт (8 к.с.) та батарея ємністю 5,5 кВт·год із зарядкою від звичайної розетки на 220 В. Максимальна швидкість обмежена на 45 км/год. Запас ходу — 70 км.

Постачання Citroen My Ami Buggy EV повинні розпочатися у вересні. Ціни варіюються від 7 790 до 10 450 євро.

Наверх