Авто Інформатор

Новини

Таким буде найдорожчий та найрозкішніший «Гелендваген» (фото)

Mercedes-Benz готує наступника найдорожчого позашляховика G-Class в історії — Mercedes-Maybach G 650 Laundaulet. Представлений у 2017 році, він незабаром втратить цей титул, поступившись місцем новому G-Class Laundaulet. За попередніми даними, друге покоління моделі буде ще дорожчим та технологічнішим, й що найцікавіше — електричним.

Основою для «другого» G-Class Laundaulet стане Mercedes-Benz G-Class актуального покоління. Фотографії прототипу новинки опублікували на Autoevolution. Позашляховик помітили, ймовірно, у Німеччині разом із майбутнім електричним Mercedes-Benz EQG.

У нього такі ж широкі крила, решітка радіатора, фари, капот, двері та тканинний дах над задньою частиною пасажирського салону як у «першого» G-Class Laundaulet. Такими ж залишилися колісні диски та значний дорожній просвіт, який дозволяє легко долати будь-яке бездоріжжя. Не виключено, що відрізнятимуться позашляховики першого та другого поколінь лише технологіями. Але офіційного підтвердження цього немає.

Перший Mercedes-Maybach G 650 Laundaulet оснащувався 6,0-літровим двигуном V12 із двома турбонагнітачами, який генерував 621 к.с. та 1000 Нм крутного моменту. Для порівняння, 4,0-літровий твін-турбомотор актуального Mercedes-AMG G 63 видає 577 к.с. та 850 Нм.

Тираж G 650 Laundaulet першої генерації склав 99 одиниць. Позашляховики розкупили у найкоротший термін. Сьогодні вартість такого G-Class сягає шестизначних цифр.

Наверх