Авто Інформатор

Новини

Представлений найпотужніший і найшвидший Hyundai в історії (фото)

На Фестивалі швидкості в Гудвуді компанія Hyundai офіційно представила заряджену версію Ioniq 5 з індексом N. Новинка є найшвидшим та найпотужнішим автомобілем в історії марки.

Hyundai Ioniq 5 N базується на модульній платформі Electric-Global та повністю орієнтований на водія. Він оснащений двома електромоторами, розташованими на передній та задній осі, які сумарно видають 600 к.с. потужності та 740 Нм крутного моменту. При використанні режиму N Grip Boost показники можна збільшити до 650 к.с та 770 Нм, але короткочасно.

Силова установка дозволяє електромобілю розганятися з місця до «сотні» за 3,4 секунди і розвивати максимальну швидкість до 260 км/год. Живить її батарея на 84 кВтг. Примітно, що Ioniq 5 N отримав функцію, що дозволяє йому імітувати звук 2,0-літрового чотирициліндрового бензинового мотора.

Також електрокару дісталися 400-мм передні гальмівні диски з чотирипоршневими супортами і 360-мм задні. У нього покращене рульове управління і жорсткіша підвіска у порівнянні зі стандартною версією моделі.

Візуально відрізнити новинку можна за більш агресивним обважуванням, унікальним спойлером на кормі, яскраво вираженим дифузором, двірником на задньому склі та трикутним стоп-сигналом. Їздить електрокар на 21-дюймових кованих алюмінієвих дисках, взутих у шини Pirelli P Zero розміром 275/35.

У салоні встановлено нове кермо з металевими підкермовими пелюстками і ковшеподібні сидіння N. Є кнопка N Grin Boost. В обробці використана шкіра та алькантара. Вартість новинки поки що не розкрита. Очікується, що вона буде понад 60 тисяч доларів.

Наверх