Авто Інформатор

Новини

Tesla почала використовувати батареї BYD

Німецький завод Tesla розпочав виробництво кросовера Model Y із літій-залізо-фосфатними батареями Blade від китайської компанії BYD. Про це із посиланням на офіційний звіт компанії повідомило видання CarNewsChina.

Як йдеть у дописі, акумуляторами BYD комплектують базову версію Model Y RWD. Седан Model 3 оснащуватиме літій-залізо-фосфатними блоками CALT. Ці компанії є найбільшими виробниками акумуляторів у світі. Автомобілі для Китаю та Європи комплектують акумуляторами LG, а для Північної Америки — Panasonic.

У той час як CATL фокусується тільки на батареях, BYD — вертикально інтегрована компанія з широким спектром інтересів. BYD володіє літієвими копальнями, виробляє акумулятори, електромобілі та автобуси. Також компанія розробляє програмне забезпечення та системи допомоги водієві для своїх автомобілів.

На початку 2022 року з’явилася інформація, що Tesla розмістила офіційне замовлення у FinDreams Battery (виробничий підрозділ BYD) на батареї Blade. Йдеться про акумуляторні блоки для 204 000 автомобілів на рік. У червні того ж року віце-президент BYD Ліан Юбо сказав у інтерв’ю CGTN (China Global Television Network), що BYD незабаром розпочне постачання батарей Tesla. Пізніше цю інформацію видалили з офіційного сайту телеканалу.

У березні 2023 року з’явилися чутки, що Tesla не продовжуватиме контракт із BYD. Цю інформацію спростував у Twitter Ілон Маск, написавши, що відносини між компанією «позитивні». При цьому офіційного підписання контракту між BYD та Tesla на той момент не було. У своєму твітті Маск натякнув, що між двома найбільшими виробниками електромобілів щось відбувається. Тепер ми знаємо про що йшлося.

Наверх